Social Media trends van 2021

Social media wordt steeds groter, door de coronacrisis van afgelopen jaar zijn er op online platformen steeds meer activiteiten. Social media heeft in 2020 heel veel vorderingen gemaakt en in 2021 blijft het door groeien! Ben jij benieuwd naar de social media trends van 2021? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

1. In 2021 wordt er nóg meer gebruik gemaakt van social media

Ook ouderen generaties zijn steeds meer actief geworden op social media. Alle generaties hebben steeds meer baat van de online platformen en bevinden zich dan ook steeds meer online. 

Door COVID-19 geldt er een 1,5 meter regel, mag er inmiddels per dag maar één persoon op bezoek komen en daardoor kunnen de mensen offline bijna geen sociale contacten meer leggen. De drukte op social media kanalen is dus eigenlijk het gevolg van het social distancing beleid. In 2021 zal dit zich alleen maar verder ontwikkelen en voortzetten.

 

2. Social shopping

Het zal niemand ontgaan dat de bezorgdiensten het enorm druk hebben. Door de lockdown zijn mensen steeds meer online gaan bestellen en dat is redelijk goed in de smaak gevallen! 

Instagram heeft eind 2020 een Shopping Tab toegevoegd onderaan in de balk. Vanaf daar kunnen de gebruikers allerlei producten bekijken én uiteraard kopen op basis van de accounts die zij volgen. Een soort gepersonaliseerde kledingwinkel, maar dan online! 

 

3. Meer focus op korte filmpjes

In 2020 was TikTok niet meer weg te denken en in 2021 zal dat ook niks veranderen! Het online platform is niet alleen voor kinderen en jongeren, maar ook bedrijven gebruiken het. De een stopt er een potje humor in en de ander maakt er korte promo filmpjes mee.

Ook Instagram heeft hier op in gespeeld en heeft een vrijwel nieuwe button Instagram Reels aangemaakt. Hiermee kun je korte filmpjes om je Instagram feed zetten!

 

4. Nog meer unieke content met betekenis

Zichtbaar zijn is belangrijker dan ooit voor ondernemers en bedrijven. Op deze manier bouw je een betere band op met je doelgroep. Iedereen wil elkaar voor zijn op de nieuwste trends en unieke content plaatsen op social media. In 2021 zal het daarom nóg belangrijker zijn om authentieke content te delen als je de concurrent voor wilt zijn.

Het is dus van groot belang dat je jezelf blijft onderscheiden! Met een persoonlijk verhaal zul je hoog in de charts eindigen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.